Un condamnat în Dosarul Transferurilor a cerut să fie grațiat: „Cererea e în curs de soluționare”

Un condamnat în Dosarul Transferurilor a cerut să fie grațiat, iar Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc a mărturisit că se așteaptă un răspuns în acest caz: „Cererea e în curs de soluționare”.

Jean Pădureanu, fostul conducător al Gloriei Bistrița a cerut, pe motive medicale, să fie grațiat, iar autoritățile analizează cererea sa și vor da un răspuns în cel mult două săptămâni, a dezvăluit Ministrul Justiției.

„Am primit o solicitare, cred că în urmă cu două săptămâni. Este în curs de soluţionare. Aşteptăm răspunsul de la ANP şi analiza internă a colegilor din minister. Probabil, într-o săptămână sau două, putem da un răspuns”, a declarat Robert Cazanciuc, ministrul Justiției.

Jean Pădureanu a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, dar acesta dorește să fie eliberat pentru că starea sa de sănătate s-a tot agravat o dată cu încarcerarea.

Jeean Pădureanu. Foto: stiridesport.ro

Jeean Pădureanu. Foto: stiridesport.ro

Acesta a primit răspuns negativ  pe 12 iunie din partea Tribunalul Ilfov, care a respins cererea de întrerupere a pedepsei, pe motiv că bolile de care suferă fostul președinte al Gloriei pot fi supravegheate şi tratate şi în reţeaua penitenciară.

Decizia a fost contestată de Pădureanu la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii au decis să amâne pentru 26 septembrie judecarea contestaţiei lui Pădureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *