Cam așa arată un șantier de stadion. În Londra, nu la noi

Macheta noului White Hart lane din nordul Londrei

Ne aducem aminte majoritatea fanilor de fotbal cam cât s-au câcâit-mâcâit autoritățile noastre să ridice stadioane precum cel din București, „Național Arena” sau mai spre zilele noastre, arena din Bănia Craiolguței. Cu diverse mici-mari defecte, cu acoperișuri neomologate, pereți cortină ce refuză să se lipeasca unul de celălalt. Cu gazon cel puțin îndoielnic, dacă nu chiar impracticabil pe alocuri.

În fine, bine că măcar au fost scumpe, cu bugete croite după principiul neaoș „para-îndărăt”. Dar să trecem canalul Mânecii spre malurile Tamisei, acolo unde se ridică falnic stadionul al celor de la Tottenham Hotspur, noul White Hart Lane. La ultimul meci al sezonului trecut din Premier League, fanii londonezi și-au luat rîmas bun de la vechea arena la un meci de gală cu Manchester United, meci câștigat cu 2-1 (poza 6 – fanii au invadat terenul după ultimul fluier)

Bijuteria va avea 61.559 locuri, fiind cel ma imare stadion al unei echipe de club londoneze, depășind Emirates Stadium, al celor de la Arsenal, care are numai 60.000 de locuri. Numai peluza sudica a noii arene va avea 17.500 de locuri.

Conducerea celor de la Spurs a postat pe contul oficial de twitter, urmarit de nu mai putin de 2,38 milioane de fani, poze de pe santierul spectaculosului edificiu. Ca o notă aparte, noul White Hart Lane va fi primul stadion din lume cu suprafata de joc retractabila, așa încât va putea găzdui și meciuri de fotbal american. https://twitter.com/SpursOfficial/status/905744331776167936/video/1

Dar iată pozele:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *